bewaar
Mediterrane radijssalade
Mediterrane radijssalade
bewaar

Mediterrane radijssalade

Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!

28 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vers stokbrood

1 teen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfilet

1 tl

gemalen komijn

1 tl

kerriepoeder

2 el

vloeibare honing

2 bosjes

radijs

250 g

winterpeen

2 el

azijn

300 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de 2 helften daarvan in sneetjes.

3

Snijd de knoflook fijn. Meng met 3 el olie. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin.

4

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, 1 el honing en peper en zout toe en bak in 6 min. gaar. Laat afkoelen.

5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

6

Meng de rest van de olie en honing met de azijn, radijs, peen en peper en zout. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, het ovenbrood en de over borden. Serveer met de rest van het stokbrood.

tip

Mediterrane radijssalade

Instructievideo - 03:14 min.