Ge­roos­terd brood & ra­dijs­sa­la­de

Weinig calorieën, veel verse groenten en volkorenbrood: lekker slank lunchen!

(2) waardeer
lunch Weinig calorieën, veel verse groenten en volkorenbrood: lekker slank lunchen! 4 personen
2 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het brood en laat afkoelen. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de komkommer in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Was de radijsjes en snijd in parten. Snijd de munt en peterselie grof en meng met de groenten in een grote schaal.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, de olie en honing. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Besprenkel de salade ermee. Breek het brood in stukjes en verdeel over de salade. Serveer direct.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterd brood & radijssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­terd brood & ra­dijs­sa­la­de

1
1
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Rooster het brood en laat afkoelen.

2
2
  • 2 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij

Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de komkommer in blokjes en de bleekselderij in boogjes.

3
3
  • 6 radijsjes
  • 3 takjes verse munt
  • 10 g verse platte peterselie

Was de radijsjes en snijd in parten. Snijd de munt en peterselie grof en meng met de groenten in een grote schaal.

4
4
  • 1 citroen
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl vloeibare honing

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, de olie en honing.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Besprenkel de salade ermee. Breek het brood in stukjes en verdeel over de salade. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.