bewaar
Geroosterd brood & radijssalade
Geroosterd brood & radijssalade
bewaar

Geroosterd brood & radijssalade

Weinig calorieën, veel verse groenten en volkorenbrood: lekker slank lunchen!

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

volkorenbrood

2

trostomaten

1

komkommer

2 stengels

bleekselderij

6

radijsjes

3 takjes

verse munt

10 g

verse platte peterselie

1

citroen

4 el

extra vierge olijfolie

2 tl

vloeibare honing

Weinig calorieën, veel verse groenten en volkorenbrood: lekker slank lunchen!

Aan de slag

1

Rooster het brood en laat afkoelen. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de komkommer in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Was de radijsjes en snijd in parten. Snijd de munt en peterselie grof en meng met de groenten in een grote schaal.

2

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, de olie en honing. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Besprenkel de salade ermee. Breek het brood in stukjes en verdeel over de salade. Serveer direct.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.