bewaar
Geroosterde radijssalade met linzen
Geroosterde radijssalade met linzen
bewaar

Geroosterde radijssalade met linzen

Door de radijsjes te roosteren smaken ze in deze radijssalade een stuk milder maar toch lichtpittig.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

2

bos radijs

3

sjalotten

3

bosuitjes

1 el

gemalen komijn

2 el

milde olijfolie

800 g

linzen in blik

150 g

feta

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse dille

2 tenen

knoflook

50 ml

extra vierge olijfolie

1 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Door de radijsjes te roosteren smaken ze in deze radijssalade een stuk milder maar toch lichtpittig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het loof van de radijs, was het, dep droog met een schone theedoek en hou apart. Was de radijsjes en snijd ze doormidden. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm. Verdeel de radijs, sjalot, bosui, gemalen komijn en milde olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om, zodat alles is bedekt met een laagje olie. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

2

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal na 10 min. de bakplaat uit de oven, verkruimel de feta erboven en rooster nog 5 min.

3

Snijd de peterselie en dille grof. Doe de helft van het radijsloof met de tenen knoflook, de helft van de peterselie, de helft van de dille, de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn in de beker van de staafmixer. Pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng in een grote kom de linzen met de dressing. Verdeel over een schaal en verdeel de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de dille en de rest van de peterselie.

combinatietip Ook lekker met kip of karbonade. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
vegantipVervang de feta door een plantaardig alternatief voor witte kaas.
wijntipRomig, pittig, aards: een complex gerecht, waar je wijn niet van moet schrikken. Een stevige rosé van tempranillo- of syrahdruiven blijft overeind.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde radijssalade met linzen

Door de radijsjes te roosteren smaken ze in deze radijssalade een stuk milder maar toch lichtpittig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig