bewaar
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
bewaar

Mezze met dolma's, auberginepuree en salades

30 min. bereiden
15 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

aubergine

1 zak

worteltjes

5 teentjes

knoflook

2

citroenen

1 zakje

verse peterselie

10 el

olijfolie

2 tl

kerriepoeder

1 bakje

witte kaasblokjes

1 pakje

shoarmabroodjes

1 blikje

dolma's

Aan de slag

Aubergine inprikken en in oven van 200 °C in ca. 15 min. gaar laten worden. Worteltjes in plakjes snijden. 3/4 van wortel 5 min. koken. Afgieten. Knoflook pellen en persen. Citroenen raspen en uitpersen. Peterselie fijnhakken. Auberginevruchtvlees uit schil scheppen. Fijnprakken en beetje bij beetje 3 el olijfolie en 1/3 van knoflook, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl kerriepoeder en 1 el peterselie toevoegen. Gekookte wortel mengen met 3 el olijfolie, 1 tl kerriepoeder, 2 el peterselie, helft citroenrasp, 1 el citroensap. Kaas mengen met 3 el olijfolie, rest citroenrasp, 1 el citroensap, 1/3 van knoflook, rauwe wortel, 1/2 el zout, 1/2 el peper en rest peterselie. Broodjes bestrijken met rest knoflook en 1 el olie. In oven 3 min. verwarmen. Dolma's en gerechtjes over vier borden verdelen en broodjes erbij serveren.