Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
bewaar
bewaar

Mezze met dolma's, auberginepuree en salades

30 min. bereiden
15 min. wachten
14waarderingen

    Aan de slag

    1

    Aubergine inprikken en in oven van 200 °C in ca. 15 min. gaar laten worden. Worteltjes in plakjes snijden. 3/4 van wortel 5 min. koken. Afgieten. Knoflook pellen en persen. Citroenen raspen en uitpersen. Peterselie fijnhakken. Auberginevruchtvlees uit schil scheppen. Fijnprakken en beetje bij beetje 3 el olijfolie en 1/3 van knoflook, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl kerriepoeder en 1 el peterselie toevoegen. Gekookte wortel mengen met 3 el olijfolie, 1 tl kerriepoeder, 2 el peterselie, helft citroenrasp, 1 el citroensap. Kaas mengen met 3 el olijfolie, rest citroenrasp, 1 el citroensap, 1/3 van knoflook, rauwe wortel, 1/2 el zout, 1/2 el peper en rest peterselie. Broodjes bestrijken met rest knoflook en 1 el olie. In oven 3 min. verwarmen. Dolma's en gerechtjes over vier borden verdelen en broodjes erbij serveren.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Mezze met dolma's, auberginepuree en salades

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

    Dit heb je nodig