bewaar
Antipasti gemengde vis
Antipasti gemengde vis
bewaar

Antipasti gemengde vis

15 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

1 portie

Gemarineerd:

1 bakje

gekookte mosselen

2 eetlepels

kruidenolie peterselie-knoflook

1 eetlepel

citroensap

zout en versgemalen peper

1 bakje

gemarineerde knoflookgarnalen

.

Sardines:

1 bakje

gemarineerde sardinefilet

1 bakje

opgerolde sardinefilets met olijven

.

- Rauwe zalmfilet:

200 g

zalmfilet

1 zakje

rucolasla

2 eetlepels

kappertjes

2 eetlepels

citroenolie

zwarte peperkorrels

Aan de slag

1

Gemarineerd: Schep de mosselen in een kom om met 2 eetlepels knoflookolie, citroensap en peper en zout. Leg ze op een serveerschaal. Knoflookgarnalen laten uitlekken en naast de mosselen leggen.

2

Sardines: Snijd de sardinefilets in de lengte doormidden en leg de repen naast elkaar op de schaal. Leg er de opgerolde sardinefilets naast.

3

Rauwe zalmfilet: Leg de zalm 1 uur in de vriezer en snijd de vis dan in flinterdunne plakjes. Leg de zalmplakjes op de rucolasla op de schaal en verdeel er de kappertjes en 2 eetlepels citroenolie over. Maal er royaal zwarte peper boven.

algemeenZelf citroenolie maken: meng 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel citroensap.