bewaar
Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa
Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa
bewaar

Gerookte forelfilet met venkel-dragonsalsa

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkel

2

trostomaten

16

zwarte olijven zonder pit

1 zakje

verse dragon

3 eetlepels

citroensap

1 eetlepel

olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

zout en versgemalen zwarte peper

4

gerookte forelfilets

Aan de slag

1

Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen. In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak. Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.

2

Forel over vier bordjes verdelen. Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon. Lekker met sneetjes warme ciabatta.

tip

algemeenVervang de dragon eventueel door kervel, of de forel door gerookte palingfilet.