Ge­roos­ter­de gar­na­len met li­moen

(14) waardeer
hoofdgerecht 2 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Boen de limoenen schoon, snijd ze elk in 8 smalle partjes en bestuif de snijvlakken met wat poedersuiker. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Bestrijk de garnalen en de limoenschijfjes royaal met knoflook-chiliolie. Leg de garnalen in de grillpan en rooster ze 3-5 minuten op matig vuur, tot ze niet meer doorschijnend zijn en felroze zijn geworden. Schep de garnalen op een bord en bestrooi met zout en peper. Rooster de limoenschijfjes 2-3 minuten in de grillpan, zodat ze bruin worden(= karameliseren). Verdeel de garnalen en limoenplakjes over twee borden. Lekker met witte rijst en een courgettesalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.