bewaar
Gegrilde maïskolven
Gegrilde maïskolven
bewaar

Gegrilde maïskolven

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maïskolven

2 eetlepels

olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

zeezout

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Bladeren en draden van maïskolven verwijderen. Maïskolven wassen en in ruim water in 10 à 15 min. gaarkoken. Maïskolven laten uitlekken.

2

Maïskolven met olie bestrijken op rooster leggen en in ca. 10 min. rondom bruin grillen. Maïskolven tussentijds telkens stukje keren, zodat ze rondom gelijkmatig bruin worden. Maïskolven met zout bestrooien. Lekker bij alle soorten vlees.

tip

algemeenDe maïskolven worden eerst voorgekookt, omdat de griltijd anders zo lang is. Op de barbecue krijgen ze een mooi kleurtje en een lekker rooksmaakje.