bewaar
Pain de Madeleine met sardientjesboter
Pain de Madeleine met sardientjesboter
bewaar

Pain de Madeleine met sardientjesboter

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

½ zakje

verse peterselie

2 eetlepels

kappertjes

1

citroen

1

rode ui

75 g

zwarte olijven zonder pit

2 blikjes

sardines in olie

50 g

zachte roomboter

zout en versgemalen peper

4 sneden

Pain Madeleine

½ zakje

veldsla

Aan de slag

Steeltjes van peterselie verwijderen. Kappertjes en peterselie fijn hakken. Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen. Citroen halveren en uitpersen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Olijven in plakjes snijden. Graatjes uit sardines verwijderen. In kom sardines met vork door boter prakken. Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen. Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter. Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.