Kippenlevertjes in stroganoffsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g snelkookrijst
- 400 g kippenlevertjes
- 1 eetlepel boter
- 250 g kastanjechampignons (in plakjes)
- 1 rode paprika (in smalle reepjes)
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 4 eetlepels sherry (medium dry)
- 200 ml slagroom
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken en 10 min. afgedekt laten staan. In koekenpan boter verhitten en kippenlevertjes 1 min. roerbakken. Champignons en paprika toevoegen en 3 min. meebakken. Paprikapoeder erover strooien en afblussen met sherry. Slagroom in pan schenken, aan de kook brengen en 2-3 min. laten inkoken. Stroganoffsaus op smaak brengen met zout en peper. Rijst over vier borden verdelen en saus ernaast scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 83 g
- vet 26 g