bewaar
Salade met kippenlevertjes
Salade met kippenlevertjes
bewaar

Salade met kippenlevertjes

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

pitloze druiven

60 g

walnoten

250 g

kippenlevertjes

2½ eetlepel

bloem

25 g

(room)boter

zout en versgemalen peper

1 eetlepel

cognac

½ zak

gemengde friséesla

100 g

honing-mosterddressing

Aan de slag

Druiven wassen, droogdeppen en halveren. Walnoten in droge koekenpan op laag vuur roosteren, tot ze iets kleuren. Intussen kippenlevertjes met scherp mesje halveren. Stukjes lever door bloem wentelen. In andere koekenpan boter verhitten. Levertjes bestrooien met zout en peper en in pan doen. Op hoog vuur ca. 2 minuten bakken en regelmatig keren, tot levertjes mooi bruin en nog rosé van binnen zijn. Cognac toevoegen en laten verdampen. Friséesla over vier borden verdelen. Verdeel de inhoud van de cup dressing over de sla. Levertjes, walnoten en druiven erover verdelen. Direct serveren. Lekker met warme toast en boter.