Warme aardappelsalade

Advertentie
Ingrediënten
- zout
- 450 g aardappelschijfjes
- 20 g boter
- 1 duopak magere spekreepjes (ca. 225 g)
- 1 zak gemengde sla (200 g)
- 3 eetlepels wijnazijn
- 2 theelepels cognac (Gall&Gall)
- peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan water met snufje zout aan de kook brengen. Aardappelschijfjes in 6 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan boter en 1 eetlepel water verhitten en spekjes 8 minuten bakken. Aardappelschijfjes afgieten, 1/3 deel in grote schaal scheppen. Hierover 1/3 deel van de sla verdelen. Afwisselend aardappel en sla in schaal scheppen tot ingrediënten op zijn. Spekjes met spatel uit pan nemen en over salade verdelen. Door spekvet azijn en cognac roeren. Op smaak brengen met peper. Spekvet door salade scheppen en omscheppen. Serveren met stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g