bewaar
Warme aardappelsalade
Warme aardappelsalade
bewaar

Warme aardappelsalade

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

zout

450 g

aardappelschijfjes

20 g

boter

1 duopak

magere spekreepjes

1 zak

gemengde sla

3 eetlepels

wijnazijn

2 theelepels

cognac

peper

Aan de slag

In pan water met snufje zout aan de kook brengen. Aardappelschijfjes in 6 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan boter en 1 eetlepel water verhitten en spekjes 8 minuten bakken. Aardappelschijfjes afgieten, 1/3 deel in grote schaal scheppen. Hierover 1/3 deel van de sla verdelen. Afwisselend aardappel en sla in schaal scheppen tot ingrediënten op zijn. Spekjes met spatel uit pan nemen en over salade verdelen. Door spekvet azijn en cognac roeren. Op smaak brengen met peper. Spekvet door salade scheppen en omscheppen. Serveren met stokbrood.