bewaar
Salade met gebakken druiven en amandelen
Salade met gebakken druiven en amandelen
bewaar

Salade met gebakken druiven en amandelen

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 krop

gemengde friseesla

1 bak

pitloze druiven

1 zakje

garneeramandelen

100 g

Goudse kaas

½ tl

grove Zaanse mosterd

3 el

extra vierge olijfolie

2 el

walnootolie

2 el

appelciderazijn

1 el

sherry medium dry

Aan de slag

Was sla en druiven en neem druiven van tros. Rooster amandelen in droge koekenpan. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in dunne reepjes. Roer in kommetje mosterd, 2 eetlepels olijfolie, walnootolie, azijn, zout en peper tot dressing. Verdeel sla, amandelen en kaas over vier borden. Sprenkel dressing erover. Roerbak druiven ca. 30 seconden. Schep sherry erdoor en verdeed druiven over salade. Serveer met (walnoten) ciabatta.

tip

algemeenVoor kinderen kunt u de sherry vervangen door druiven- of sinaasappelsap.