Salade met gebakken druiven en amandelen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 krop gemengde friseesla
- 1 bak pitloze druiven
- 1 zakje garneeramandelen
- 100 g Goudse kaas
- ½ tl grove Zaanse mosterd
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el walnootolie
- 2 el appelciderazijn
- 1 el sherry medium dry
Advertentie
Bereiden
Was sla en druiven en neem druiven van tros. Rooster amandelen in droge koekenpan. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in dunne reepjes. Roer in kommetje mosterd, 2 eetlepels olijfolie, walnootolie, azijn, zout en peper tot dressing. Verdeel sla, amandelen en kaas over vier borden. Sprenkel dressing erover. Roerbak druiven ca. 30 seconden. Schep sherry erdoor en verdeed druiven over salade. Serveer met (walnoten) ciabatta.
Tip:
Voor kinderen kunt u de sherry vervangen door druiven- of sinaasappelsap.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Salade met gebakken druiven en amandelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade met gebakken druiven en amandelen
- 1 krop gemengde friseesla
- 1 bak pitloze druiven
- 1 zakje garneeramandelen
- 100 g Goudse kaas
Was sla en druiven en neem druiven van tros. Rooster amandelen in droge koekenpan. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in dunne reepjes.
- ½ tl grove Zaanse mosterd
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el walnootolie
- 2 el appelciderazijn
Roer in kommetje mosterd, 2 eetlepels olijfolie, walnootolie, azijn, zout en peper tot dressing. Verdeel sla, amandelen en kaas over vier borden. Sprenkel dressing erover.
- 1 el sherry medium dry
Roerbak druiven ca. 30 seconden. Schep sherry erdoor en verdeed druiven over salade. Serveer met (walnoten) ciabatta.