bewaar
Kippenlevertjes met pruimen
Kippenlevertjes met pruimen
bewaar

Kippenlevertjes met pruimen

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

2 zakjes

panklare rode kool

6

sjalotten

4

kruidnagels

400 g

kippenlevertjes

50 g

boter

12

gewelde pruimen

2 eetlepels

allesbinder

Aan de slag

Aardappels in 20-25 min. gaarkoken. Rodekool met weinig water, 1/3 van sjalotten, kruidnagels en wat zout in 20 min. zachtjes gaarkoken. Kippenlevertjes schoonmaken en bestrooien met zout en peper. In koekenpan 25 g boter verhitten en levertjes op matig vuur rondom bruinbakken. Rest van sjalotten 1 min. meebakken. Pruimen en 150 ml water erdoor scheppen. Levertjes nog 8 min. zachtjes verwarmen en vocht iets laten inkoken. Aardappels afgieten en vocht opvangen. Aardappels fijnstampen en 25 g boter en wat kookvocht tot smeuïge puree roeren. Vocht van kool en eventueel van levertjes binden met allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. Puree en rodekool over vier borden verdelen, kippenlevertjes erop scheppen.

algemeenprijs per persoon 1.70 (in februari 2004)