bewaar
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
bewaar

Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree

25 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoete puntpaprika's

400 g

kruimige aardappels

2 teentjes

knoflook

100 ml

olijfolie

400 g

(verse) kabeljauwfilet

½ bekertje

crème fraîche met verse kruiden

1

ei

2 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In ruime pan water en wat zout aan de kook brengen. Paprika's in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften in 5 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Aardappels schillen, in kleine stukken snijden, wassen en in water met zout in ca. 15 min. gaar koken. Knoflook met helft van olie mengen. Vis in ovenschaal leggen en met knoflookolie bestrijken. Schaal ca. 10 min. in oven zetten, tot vis net gaar is. Vis uit oven nemen en ovengrill voorverwarmen. Aardappels afgieten. Vis met staafmixer of keukenmachine pureren. Aardappels, crème fraîche, eierdooier en rest van olie toevoegen en tot zachte puree (brandade) mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Puntpaprika's hoog opvullen met brandade en op bakplaat leggen. Paprika's 15 cm onder grill schuivenen brandade in 5 min. goudbruin laten kleuren. Serveren met rucolasalade en knapperige ciabatta.