bewaar
Vispasteitjes met prei
Vispasteitjes met prei
bewaar

Vispasteitjes met prei

15 min. bereiden
25 min. wachten
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

olijfolie

300 g

panklare prei

400 g

kabeljauwfilet

2 el

citroensap

2 el

Italiaanse kruiden

8 plakjes

bladerdeeg

1

ei

2 struikjes

witlof

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 ºC. In wok olie verhitten en prei al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw inwrijven met zout, peper, 1 el citroensap en Italiaanse kruiden. Bakplaat bekleden met bakpapier en 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar erop leggen. In midden van elk plakje bladerdeeg kwart van prei scheppen en stuk kabeljauw erop leggen. Afdekken met andere plakjes bladerdeeg en pakketjes aan randen goed dichtdrukken (eventueel met vork mooi streeprandje maken). Pakketjes bestrijken met eierdooier en bestrooien met wat zout. Bakplaat in midden van oven schuiven en pasteitjes in 20-25 min. knapperig en bruin bakken. Pasteitjes op vier borden leggen en witlofblaadjes eromheen leggen. Chilisaus losroeren met rest van citroensap en over witlof druppelen.