Koolvis met aardappel en prei

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 zak fijne aardappeltjes ((450 g), geschild en in blokjes)
- 300 g panklare prei
- 200 g koolvisfilet (diepvries)
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels citroensap
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In koekenpan 25 g boter verhitten en aardappelblokjes en prei 2 min. roerbakken. 2-3 el water toevoegen. Met deksel op pan aardappel en prei op matig vuur in 10 min. gaarsmoren, regelmatig omscheppen. Koolvis bestrooien met Italiaanse kruiden, zout en peper. In pan met dikke bodem rest van boter smelten en citroensap erdoor roeren. Vis erin leggen en afgedekt op matig vuur in 8 min. gaarsmoren. Koolvis op vier borden leggen en aardappelblokjes met prei ernaast scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 49 g
- vet 24 g