Lasagne met kalkoen en prei

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter of margarine
- 2 schaaltjes kalkoenfiletreepjes (a ca. 225 g)
- 2 zakken gesneden prei (a 300 g)
- 1 zakje besciamella (bechamelsausmix pak a 2 zakjes van 50 g)
- ½ liter melk
- 9 bladen lasagne (pak a 250 g)
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kalkoen in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoen uit pan scheppen en rest van boter verhitten. Hierin prei ca. 2 minuten roerbakken. Béchamelsaus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Ovenschaal invetten. In ovenschaal laagje saus scheppen, daarop laagje lasagnebladen, laagje prei, bestrooien met kruiden daarop laagje kalkoen leggen. Dit herhalen tot alles is gebruikt en eindigen met laagje saus. Lasagne bestrooien met kaas en in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en bruin laten worden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 47 g
- koolhydraten 45 g
- vet 23 g