bewaar
Knapperige vis met avocado-wortelsalade
Knapperige vis met avocado-wortelsalade
bewaar

Knapperige vis met avocado-wortelsalade

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappels

1

ei

50 g

cornflakes

1 eetlepel

Mexicaanse kruiden

400 g

koolvisfilet

1

avocado

1 eetlepel

citroensap

3 eetlepels

olie

300 g

winterpeen

150 ml

melk

Aan de slag

Aardappels in weinig water met zout in 15-20 min. gaarkoken. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord cornflakes mengen met Mexicaanse kruiden. Visfilets door ei wentelen en aan beide kanten in cornflakes drukken. Avocado schillen en in blokjes snijden. In schaal dressing kloppen van citroensap, 1 el olie, zout en peper. Avocadoblokjes en geraspte wortel met dressing omscheppen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Visfilets in 10 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen aardappels afgieten en fijnstampen. Zoveel (warme) melk erdoor roeren dat puree smeuïg wordt. Op smaak brengen met zout en peper. Knapperige visfilets serveren met puree en avocado-wortelsalade.

tip

algemeenprijs per persoon 1.20 (in januari 2006)