bewaar
Visburgers met avocadodip en witlofsalade
Visburgers met avocadodip en witlofsalade
bewaar

Visburgers met avocadodip en witlofsalade

20 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

koolvisfilet

1 zak

aardappelschijfjes

2 theelepels

kerriepoeder

1

ui

1

ei

10 eetlepels

paneermeel

25 g

boter

1 rijpe

avocado

4 eetlepels

mayonaise

500 g

witlof

2 eetlepels

citroensap

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

Vis laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappelschijfjes over bakplaat verdelen, met 1/2 tl kerriepoeder bestrooien en volgens gebruiksaanwijzing bruinbakken. Vis in foodprocessor of blender malen en met ei, paneermeel, 1 tl zout, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl peper en helft van ui mengen. Van mengsel 4 burgers vormen. In grote koekenpan 25 g boter verwarmen en hierin visburgers in ca. 6 min. om en om bruin en gaar bakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In schaaltje vruchtvlees grof prakken en mengen met rest ui, 1/2 tl kerriepoeder en 2 el mayonaise. Met zout en peper op smaak brengen. Witlofbladeren lostrekken en in schaal doen. Citroensap met 2 el mayonaise mengen en over witlof scheppen. Visburgers op 4 borden leggen, avocado erop en aardappelschijfjes en salade ernaast scheppen.