bewaar
Slastamppotje met Zeeuws spek
Slastamppotje met Zeeuws spek
bewaar

Slastamppotje met Zeeuws spek

35 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1250 g

aardappels

zout

1

kropsla

250 g

Zeeuws spek

1 eetlepel

boter

3 eetlepels

grove mosterd

peper

nootmuskaat

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen sla wassen, uitslaan en bladeren in reepjes snijden. Spek in reepjes snijden. In wok of braadpan boter verhitten en spek in ca. 5 minuten rondom bruin en krokant bakken. Spek uit pan op bord scheppen. Sla in achtergebleven bakvet al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Aardappels afgieten (kookvocht opvangen) en met mosterd en wat opgevangen kookvocht tot smeuïge puree stampen. Sla en spekjes erdoor scheppen. Stamppotje op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.