Slastamppotje met Zeeuws spek

Advertentie
Ingrediënten
- 1250 g aardappels
- zout
- 1 kropsla
- 250 g Zeeuws spek (in dikke plakken)
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels grove mosterd
- peper
- nootmuskaat
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen sla wassen, uitslaan en bladeren in reepjes snijden. Spek in reepjes snijden. In wok of braadpan boter verhitten en spek in ca. 5 minuten rondom bruin en krokant bakken. Spek uit pan op bord scheppen. Sla in achtergebleven bakvet al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Aardappels afgieten (kookvocht opvangen) en met mosterd en wat opgevangen kookvocht tot smeuïge puree stampen. Sla en spekjes erdoor scheppen. Stamppotje op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 49 g
- vet 37 g