bewaar
Runderlapjes met madeira
Runderlapjes met madeira
bewaar

Runderlapjes met madeira

2 uur bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

runderlappen

2

uien

1

rode paprika

3 eetlepels

boter of margarine

zout en (versgemalen) peper

1 blik

gepelde tomaten

4 takjes

peterselie

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

Madeira

Aan de slag

Vlees in 4 porties verdelen. Uien pellen en in halve ringen snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 5 cm snijden. In pan boter verhitten. Vlees rondom bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bruin bakken. Vlees uit pan op bord scheppen. Ui en paprika aan achtergebleven bakvet toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaten met sap en 1/2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Peterselie erboven fijn knippen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees terugdoen in pan en in ca. 1 1/2 uur gaar stoven. Madeira erdoor roeren en onafgedekt ca. 5 minuten meekoken. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels.

algemeenHoewel madeirawijn een product is van het eiland Madeira, wordt het door heel Portugal veel gebruikt.