Kikkererwten met tomatenmoes

bijgerecht
4 personen
2
13
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gedroogd chilipepertje (chillie)
- 4 rijpe tomaten (middelgroot)
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 2 takjes peterselie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Chilipeper verkruimelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Kikkererwten laten uitlekken.
- In ruime koekenpan olie verhitten en reepjes paprika op zeer laag vuur zacht bakken. Ui, knoflook, chilipeper en tomaten toevoegen en onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot saus is ingedikt, regelmatig doorroeren. Kikkererwten toevoegen en ca. 5 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen. De kikkererwten smaken lekker bij de stoofpot met gemarineerd varkensvlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 20 g
- vet 12 g
Ook te zien in
Kookboek: Portugal