bewaar
Kikkererwten met tomatenmoes
Kikkererwten met tomatenmoes
bewaar

Kikkererwten met tomatenmoes

45 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teentje

knoflook

1

rode paprika

1

gedroogd chilipepertje

4 rijpe

tomaten

1 blik

kikkererwten

4 eetlepels

olijfolie

zout en versgemalen peper

2 takjes

peterselie

Aan de slag

1

Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Chilipeper verkruimelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Kikkererwten laten uitlekken.

2

In ruime koekenpan olie verhitten en reepjes paprika op zeer laag vuur zacht bakken. Ui, knoflook, chilipeper en tomaten toevoegen en onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot saus is ingedikt, regelmatig doorroeren. Kikkererwten toevoegen en ca. 5 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen. De kikkererwten smaken lekker bij de stoofpot met gemarineerd varkensvlees.