bewaar
Kip met rijst
Kip met rijst
bewaar

Kip met rijst

Stevige kost: kip, chorizo en spek gestoofd in bouillon. Kip op z’n Portugees!

25 min. bereiden
10 min. oventijd
1 uur 25 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kip

2

uien

1 teen

knoflook

250 g

chorizo

100 g

ontbijtspek

2 el

traditionele olijfolie

2 liter

kraanwater

4

kippenbouillontabletten

1

gedroogde laurierblaadjes

400 g

risottorijst

3 el

citroensap

4 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Stevige kost: kip, chorizo en spek gestoofd in bouillon. Kip op z’n Portugees!

Aan de slag

1

Verdeel de kip met een wildschaar of een stevig scherp mes in 8 stukken. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de chorizo en het spek in reepjes.

2

Verhit in een ruime braadpan de olie en laat de ui ca. 1 min. mee bakken. Verdeel de kipdelen in de pan en bak ze rondom lichtbruin. Voeg het spek en de chorizo toe en laat 1 min. meebakken. Voeg zoveel water toe dat de kipdelen net onderstaan. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg de laurier toe. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven.

3

Haal de kip, worst, spek en ui uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep het vet van het kookvocht af. Meet per 100 g rijst 250 ml bouillon af en breng dit in een pan aan de kook. Voeg de rijst en het citroensap toe en laat de rijst onafgedekt in ca. 25 min. op laag vuur gaar worden.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 ºC. Haal de pan van het vuur als de rijst alle vocht heeft opgenomen. Schep de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kip, worst, spek en ui erover. Schotel nog ca. 10 min. in warme oven schuiven. Garneren met blaadjes koriander.

combinatietipLekker met een salade.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.