Risotto met kalfssaucijs
Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 liter kraanwater
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 courgettes
- 4 kalfssaucijzen
- 50 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
- 1 citroen (schoongeboend)
Advertentie
Bereiden
- Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.
- Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.
combinatietip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Risotto met kalfssaucijs maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.425 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Risotto met kalfssaucijs
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met kalfssaucijs

- 2 kippenbouillontabletten
- 1 liter kraanwater
Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag.

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 courgettes
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm.

- 4 kalfssaucijzen
Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.

- 25 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 6 min. op middelhoog vuur.

Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 1 citroen
Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.

Bon appétit!
combinatietip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.