Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat: hét borrelhapje voor op je verjaardagsfeestje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 120 g tarwebloem
- 4 el traditionele olijfolie
- 75 ml kraanwater (handwarm)
- 30 g verse peterselie (zakje 30 g)
- 200 g spinazie (zak à 300 g)
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 1½ tl chilipoeder
- 125 ml volle melk
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Keukenspullen
- vochtige theedoek
- deegroller
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Zeef de bloem boven een kom (houd 1 el achter). Maak een kuiltje in het midden en schenk hier 1 el olie en het water samen met een snufje zout in. Kneed het mengsel tot soepel deeg. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in vier gelijke balletjes. Bedek de balletjes met een vochtige theedoek en laat ca. 20 min. rusten.
- Hak intussen de peterselie en spinazie fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit in een ruime pan 1 el olie en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de spinazie, peterselie, nootmuskaat en chilipoeder toe en meng het geheel goed door. Meng de bloem erdoor en voeg de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Meng de kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem. Rol de deegballetjes uit tot dunne lappen van ca. 15 cm. doorsnee. Bestrijk de koekenpan met anti-aanbaklaag dun met 1 el olie en verhit. Bak 1 deeglapje tot dit er bruin gespikkeld uitziet.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg dun met 1 el olie en draai het brood om. Verdeel 1/4 van de spinazievulling gelijkmatig over de gebakken kant van het brood. Neem uit de pan zodra de onderkant van het brood ook gebakken is. Rol op en wikkel in een stuk bakpapier. Bereid de rest van de broodjes op dezelfde wijze. Serveer warm.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 340 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plat brood gevuld met spinazie (dürüm)
- 120 g tarwebloem
- 1 el traditionele olijfolie
- 75 ml kraanwater
Zeef de bloem boven een kom (houd 1 el achter). Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de olie en het water samen met een snufje zout in. Kneed het mengsel tot soepel deeg.
Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in vier gelijke balletjes. Bedek de balletjes met een vochtige theedoek en laat ca. 20 min. rusten.
- 30 g verse peterselie
- 200 g spinazie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 1½ tl chilipoeder
Hak intussen de peterselie en spinazie fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit in een ruime pan de olie en fruit de ui en knoflook zacht. Voeg de spinazie, peterselie, nootmuskaat en chilipoeder toe en meng het geheel goed door.
- 125 ml volle melk
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Meng de bloem erdoor en voeg de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Meng de kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem. Rol de deegballetjes uit tot dunne lappen van ca. 15 cm. doorsnee. Bestrijk de koekenpan met anti-aanbaklaag dun met olie en verhit. Bak 1 deeglapje tot dit er bruin gespikkeld uitziet.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de bovenkant van het deeg dun met olie en draai het brood om. Verdeel 1/4 van de spinazievulling gelijkmatig over de gebakken kant van het brood. Neem uit de pan zodra de onderkant van het brood ook gebakken is.
Rol op en wikkel in een stuk bakpapier. Bereid de rest van de broodjes op dezelfde wijze. Serveer warm.