bewaar
Spinazieballetjes met Parmezaan
Spinazieballetjes met Parmezaan
bewaar

Spinazieballetjes met Parmezaan

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

spinazie

4 sneetjes

witbrood

50 g

Parmezaanse kaas

2

eieren

1 mespunt

nootmuskaat

1 teen

knoflook

8 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en kook de spinazie 2 min. (blancheren). Giet af in een vergiet, laat afkoelen en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Hak fijn.

2

Maal het brood en de kaas fijn in de keukenmachine. Meng het brood-kaasmengsel met de eieren, nootmuskaat en knoflook door de spinazie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er ca. 30 balletjes van ter grootte van een walnoot.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm of koud.

tip

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.