bewaar
Catelaanse doperwten
Catelaanse doperwten
bewaar

Catelaanse doperwten

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 eetlepels

olijfolie

125 g

gerookte spekblokjes

1 teentje

knoflook

300 g

doperwten

2 takjes

munt

1 eetlepel

anís

zout en peper

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekblokjes ca. 2 minuten uitbakken. Rest van olie toevoegen en ui ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Doperwten toevoegen en op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten laten ontdooien. Munt fijn knippen. Anis en ca. 3 eetlepels water toevoegen en doperwten nog ca. 3 minuten zachtjes doorstoven. Munt erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.