Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekblokjes ca. 2 minuten uitbakken. Rest van olie toevoegen en ui ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Doperwten toevoegen en op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten laten ontdooien. Munt fijn knippen. Anis en ca. 3 eetlepels water toevoegen en doperwten nog ca. 3 minuten zachtjes doorstoven. Munt erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Gerelateerde recepten
Catelaanse doperwten

bijgerecht
4 personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekblokjes ca. 2 minuten uitbakken. Rest van olie toevoegen en ui ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Doperwten toevoegen en op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten laten ontdooien. Munt fijn knippen. Anis en ca. 3 eetlepels water toevoegen en doperwten nog ca. 3 minuten zachtjes doorstoven. Munt erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
3 eetlepels olijfolie
125 g gerookte spekblokjes
1 teentje knoflook
300 g doperwten
2 takjes munt
1 eetlepel anís
0 zout en peper