Falafel van doperwten, munt & bulgur
Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g verse doperwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 25 g verse bieslook
- 20 g verse platte peterselie
- 15 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 2 tl gemalen komijn
- 50 g bulgur
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 2 tl zout
- 1 rode peper
- 500 ml arachideolie
Keukenspullen
- keukenmachine
- keukenthermometer
Advertentie
Bereiden
- Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.
- Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.
combinatietip:
Lekker in een pitabroodje met knoflooksaus.
bewaartip:
Je kunt de falafelpuree 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Quenelles maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.995 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Falafel van doperwten, munt & bulgur
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Falafel van doperwten, munt & bulgur
- 400 g verse doperwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 25 g verse bieslook
- 20 g verse platte peterselie
- 15 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 2 tl gemalen komijn
Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree.
- 50 g bulgur
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 2 tl zout
Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.
- 500 ml arachideolie
Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie.
Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Herhaal tot de puree op is.
combinatietip:
Lekker in een pitabroodje met knoflooksaus.
bewaartip:
Je kunt de falafelpuree 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.