bewaar
Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
bewaar

Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt

Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.

15 min. bereiden
45 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

doperwten

½ tl

zout

300 g

bulgur

15 g

verse munt

20 g

verse platte peterselie

1½ el

traditionele olijfolie

25 ml

appelciderazijn

120 g

verse granaatappelpitjes

Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.

Aan de slag

1

Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.

2

Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.

3

Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.

4

Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.

5

Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.

6

Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.

algemeenBron: Comptoir Libanais, Tony Kitous & Dan Lepard

variatietipVoor een glutenvrije versie kun je de bulgur vervangen door gekookte quinoa. Geen granaatappelpitjes? Ook lekker: een combinatie van geroosterde zonnebloempitten en gesneden gedroogde abrikozen of rozijnen. Niet helemaal hetzelfde, maar voegt wel het broodnodige knapperige zoetje toe.