bewaar
Kip in sherry
Kip in sherry
bewaar

Kip in sherry

1 uur 15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

rode peper

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

1

maïskip

2 theelepels

grof zeezout

1 dl

sherry

25 g

boter of margarine

1½ theelepel

verse tijm

1 theelepel

marjolein

½ theelepel

rozemarijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Peper wassen, pitjes verwijderen en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olie in ovenschaal schenken. Stukken kip in schaal leggen en bestrooien met zout, rode peper en knoflook. Sherry erbij schenken. Boter in stukjes over stukken kip verdelen. Tijm, marjolein en rozemarijn erover strooien. In midden van oven kip in ca. 1 uur bruin en gaar braden. Tijdens braden kip regelmatig met braadvocht besprenkelen. Lekker met boerenbrood en sinaasappelsalade.