Kip in sherry

Advertentie
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 maïskip (in 4 delen ca. 1400 g)
- 2 theelepels grof zeezout
- 1 dl sherry (medium)
- 25 g boter of margarine
- 1½ theelepel verse tijm
- 1 theelepel marjolein
- ½ theelepel rozemarijn
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 30 x 40 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Peper wassen, pitjes verwijderen en in flinterdunne reepjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Olie in ovenschaal schenken. Stukken kip in schaal leggen en bestrooien met zout, rode peper en knoflook. Sherry erbij schenken. Boter in stukjes over stukken kip verdelen. Tijm, marjolein en rozemarijn erover strooien. In midden van oven kip in ca. 1 uur bruin en gaar braden. Tijdens braden kip regelmatig met braadvocht besprenkelen. Lekker met boerenbrood en sinaasappelsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 1 g
- vet 28 g