Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus

frans
hoofdgerecht
4 personen
3
41
Advertentie
Ingrediënten
- ½ zakje amandelschaafsel (à 45 g)
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- ½ pot vleesfond (à 380 ml)
- 2 eetlepels medium dry sherry
- ½ zakje saffraan
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 pakjes lamskoteletjes (à 4 stuks ca. 300 g)
- 50 ml koksroom (pakje à 200 ml)
- zout
- peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken. Van fond 1/2 eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken. Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen. Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken. Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Vier borden voorverwarmen. Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren. Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In pan rest van boter verhitten. Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen. Vlees bestrijken met honingmengsel. Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken. Saffraanmengsel opnieuw opwarmen. Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen. Bestrooien met amandelschaafsel. Serveren met aardappelpuree en groene asperges.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 5 g
- vet 35 g