bewaar
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
bewaar

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus

50 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

amandelschaafsel

1

sjalotje

2 eetlepels

boter of margarine

1 teentje

knoflook

½ pot

vleesfond

2 eetlepels

medium dry sherry

½ zakje

saffraan

1 eetlepel

vloeibare honing

3 pakjes

lamskoteletjes

50 ml

koksroom

zout

peper

Aan de slag

1

In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en meebakken. Van fond 1/2 eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken. Sherry en saffraan toevoegen en aan de kook brengen. Mengsel op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken. Mengsel zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Vier borden voorverwarmen. Honing en achtergehouden fond door elkaar roeren. Koteletjes aan beide kanten bestrooien met zout en peper. In pan rest van boter verhitten. Koteletjes in ca. 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren. Vlees uit pan nemen. Vlees bestrijken met honingmengsel. Vlees nog ca. 1 minuut om en om bakken. Saffraanmengsel opnieuw opwarmen. Koksroom erdoor roeren en ca. 1 minuut al roerend laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus op borden schenken en koteletjes erin leggen. Bestrooien met amandelschaafsel. Serveren met aardappelpuree en groene asperges.