Zalmtompouce met saffraansaus
bewaar
bewaar

Zalmtompouce met saffraansaus

30 min. bereiden
20 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook in een pan de sherry en fond met het sjalotje en de saffraan op hoog vuur in tot een kwart over is. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de deegplakjes met eierdooier, bestrooi ze met zeezout en (versgemalen) peper en bak ze in 20 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en snijd ze overlangs open (in een boven- en een onderkant). Bestrooi de stukken zalm met zout en peper en bestrijk ze met gesmolten boter. Gril de zalm in een hete grillpan 6-8 minuten, tot die mooie strepen heeft, maar vanbinnen net niet gaar is. Roer de room door het sherrymengsel en laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Leg de onderste helft van het bladerdeeg op vier warme borden en leg de gegrilde zalmfilets erop. Strooi de bieslook erover en leg de bovenkanten van het bladerdeeg erop. Serveer direct, met de saus er apart bij.

algemeenDé manier om ervoor te zorgen dat je een stuk zalm in z'n geheel uit de pan krijgt: bak de zalmfilets eerst kort op de kant waar geen vel zit. Draai ze daarna om en laat ze garen op de kant met het vel. Als je deze volgorde aanhoudt, komt de zalm gemakkelijk en heel uit de pan. Bak de zalm trouwens nooit te heet. Dan wordt hij droog en valt hij ook eerder uit elkaar.
algemeenLast van klef bladerdeeg? Waarschijnlijk was het bladerdeeg te warm toen het de oven in ging. Je kunt bladerdeeg het beste ontdooien in de koelkast en dan rechtstreeks in de voorverwarmde oven leggen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmtompouce met saffraansaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig