bewaar
Schelvisfilet met saffraansaus
Schelvisfilet met saffraansaus
bewaar

Schelvisfilet met saffraansaus

45 min. bereiden
10 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pot

visfond

2 x 250 g

schelvisfilet

125 ml

witte wijn

1

ui

40 g

boter

1 pak

tuinboontjes

2 zakjes

hele saffraan

1 bekertje

slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schenk de visfond in een steelpan en laat tot iets meer dan de helft op laag vuur inkoken. Bestrooi de vis met peper en zout. Schenk 100 ml water en 100 ml witte wijn in een ovenschaal. Leg de ui en de vis erin, verdeel de boter erover en zet de schaal in de oven. Laat in 8 min. gaar worden. Kook ondertussen de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder met een scherp mesje de lichtgroene vliesjes om de boontjes. Voeg de resterende wijn, de saffraan en de slagroom toe aan de ingekookte visfond en laat tegen de kook aan trekken tot de vis uit de oven kan. Voeg 1 min. voor serveren de gedopte tuinboontjes aan de saus toe. Verdeel de vis over 4 borden en schenk de saus erbij. Lekker met aardappelgratin (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.