Ingrediënten
1 portie
1 pot
zwarte olijven zonder pit
1 potje
kappertjes
½ blikje
tonijn in olie
1 blikje
ansjovis in olie
2 teentjes
knoflook
2 eetlepels
citroensap
100 ml
olijfolie
peper
Dit heb je nodig
keukenmachine
Aan de slag
Olijven, kappertjes, tonijn en ansjovis laten uitlekken. Knoflook pellen en in vieren snijden. In keukenmachine knoflook, olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis en citroensap pureren. Olie in dun straaltje erbij schenken. Op smaak brengen met peper. Serveren met stokbrood.
Tapenade (olijvenpuree)

bijgerecht
1 porties
1525 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Olijven, kappertjes, tonijn en ansjovis laten uitlekken. Knoflook pellen en in vieren snijden. In keukenmachine knoflook, olijven, kappertjes, tonijn, ansjovis en citroensap pureren. Olie in dun straaltje erbij schenken. Op smaak brengen met peper. Serveren met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)1 pot zwarte olijven zonder pit
1 potje kappertjes
½ blikje tonijn in olie
1 blikje ansjovis in olie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap
100 ml olijfolie
0 peper
Dit heb je nodig
keukenmachine