bewaar
Tonijntapenade met kappertjes
Tonijntapenade met kappertjes
bewaar

Tonijntapenade met kappertjes

5 min. bereiden
30 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 blikje

tonijn

75 g

zwarte olijven

4

zongedroogde tomaten in olie

1 teen

knoflook

4

ansjovisfilets

1 eetlepel

kappertjes

1 eetlepel

verse tijm

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Giet de tonijn af maar vang de olie op. Pureer de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Voeg 1-2 eetlepels van de opgevangen olie toe om de tapenade smeuïg te maken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep in een schaaltje en zet de tonijntapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

tip

algemeenHoudt u van een grove tapenade? Pureer de tapenade dan korter of hak de ingrediënten met de hand. Liever geen ansjovis? Laat deze dan achterwege en breng de tapenade op smaak met fijn (zee)zout.