bewaar
Crostini's met tonijntapenade
Crostini's met tonijntapenade
bewaar

Crostini's met tonijntapenade

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

1

stokbrood

1 teentje

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

2

bosuitjes

1 potje

zwarte olijven zonder pit

2 eetlepels

kappertjes

2 blikjes

tonijnstukjes in water

2

ansjovisfilets

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen. Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer. Bosui door tapenade scheppen. Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's). Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.