bewaar
Ovenschotel van groenten
Ovenschotel van groenten
bewaar

Ovenschotel van groenten

Ruikt zalig door de verse salie en tijm.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

9 stuks

bosui

2

courgettes

4

vleestomaten

3½ el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

2 takjes

verse tijm

3

verse salieblaadjes

Dit heb je nodig

  • aardewerken ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Ruikt zalig door de verse salie en tijm.

Aan de slag

1

Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de courgette en de tomaat in schuine plakken van ca. ½ cm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal licht in met olie.

2

Verhit de helft van de olie in een pan. Bak de bosui op laag vuur ca. 5 min.; niet laten kleuren. Pers de knoflook erboven. Laat ca. 1 min. zachtjes meebakken. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de uitjes over de bodem van de schaal.

3

Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de salie fijn. Verdeel de plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes. Strooi ⅔ deel van het tijm en de salie tussen de lagen. Strooi de rest van de kruiden over de groenten. Bestrooi met zout. Druppel de rest van de olie erover.

4

Bak de groenteschotel in ca. 50 min. gaar en lichtbruin. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met peper.

tip

combinatietipLekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.