bewaar
Uientaart met ansjovis
Uientaart met ansjovis
bewaar

Uientaart met ansjovis

45 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

uien

4 eetlepels

olijfolie

1

laurierblad

1 takje

tijm

zout en versgemalen peper

1 teentje

knoflook

2 dl

tomatenblokjes

1 mespunt

suiker

1 blikje

pizzadeeg

10

zwarte olijven zonder pit

1 theelepel

gedroogde oregano

1 blikje

ansjovisfilets

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Uien pellen en verticaal halveren. Uien in schijfjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Uien met laurier, tijm, zout en peper in ca. 15 minuten zacht, maar niet bruin bakken; regelmatig omscheppen. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook heel kort bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op halfhoog vuur inkoken tot vrij dikke saus.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier. Pizzadeeg op bakplaat leggen en randen iets omhoog duwen. Olijven in lengte halveren. Uien over deeg verdelen en gladstrijken; tijm en laurier verwijderen. Tomatensaus erover verdelen. Bestrooien met oregano. Ansjovisfilets in ruitpatroon erop leggen. Garneren met olijven. 1 Eetlepel olijfolie erover druppelen. Pissaladière in ca. 15 minuten gaar bakken.

algemeenDeze uientaart is ook lekker als snack voor 4 à 6 personen.