bewaar
Uientaart met ansjovis
Uientaart met ansjovis
bewaar

Uientaart met ansjovis

45 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

uien

4 eetlepels

olijfolie

1

laurierblad

1 takje

tijm

zout en versgemalen peper

1 teentje

knoflook

200 ml

tomatenblokjes

1 mespunt

suiker

1 blikje

pizzadeeg

10

zwarte olijven zonder pit

1 theelepel

gedroogde oregano

1 blikje

ansjovisfilets

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Uien pellen en verticaal halveren. Uien in schijfjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Uien met laurier, tijm, zout en peper in ca. 15 minuten zacht, maar niet bruin bakken; regelmatig omscheppen. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook heel kort bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op halfhoog vuur inkoken tot vrij dikke saus.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier. Pizzadeeg op bakplaat leggen en randen iets omhoog duwen. Olijven in lengte halveren. Uien over deeg verdelen en gladstrijken; tijm en laurier verwijderen. Tomatensaus erover verdelen. Bestrooien met oregano. Ansjovisfilets in ruitpatroon erop leggen. Garneren met olijven. 1 Eetlepel olijfolie erover druppelen. Pissaladière in ca. 15 minuten gaar bakken.

algemeenDeze uientaart is ook lekker als snack voor 4 à 6 personen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Uientaart met ansjovis

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig