bewaar
Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus
Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus
bewaar

Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

2

varkenshaasjes

8 plakjes

ontbijtspek

50 g

zwarte olijven zonder pit

4 eetlepels

boter

zout en (versgemalen) witte peper

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden. Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen. Met cocktailprikker vaststeken. Olijven in plakjes snijden.

2

In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten. Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten. Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken. Bleekselderij laatste minuut weer meebakken. Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen. Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen. Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.

algemeenVervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade