Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus

frans
hoofdgerecht
4 personen
3
24
Advertentie
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 2 varkenshaasjes (ca. 500 g)
- 8 plakjes ontbijtspek
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 4 eetlepels boter
- zout en (versgemalen) witte peper
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden. Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen. Met cocktailprikker vaststeken. Olijven in plakjes snijden.
- In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten. Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten. Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken. Bleekselderij laatste minuut weer meebakken. Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen. Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen. Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.
Tip:
Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 3 g
- vet 29 g