Var­kens­haas­me­dail­lons met zwar­te-olij­ven­jus

(24) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 24

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden. Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen. Met cocktailprikker vaststeken. Olijven in plakjes snijden.
  2. In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten. Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten. Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken. Bleekselderij laatste minuut weer meebakken. Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen. Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen. Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.

Tip:

Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.