Rucolastamppot met zwarte olijven en karbonade

680 kcal

35 min. bereiden

3.5/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

2003 nr. 01 - Koken met gemak

Aan de slag

  1. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Knoflook pellen en snipperen. Olijven afgieten en fijn hakken. Rucola grof snijden. Karbonades met peper en zout bestrooien. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin karbonades op matig vuur in ca. 5 minuten per kant bruinbakken. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met rest van olie tot puree stampen. Knoflook, olijven, rucola en kaas door puree scheppen. Eventueel nog wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuïg te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op of naast stamppot leggen.

Wat vond je van dit recept?

Rucolastamppot met zwarte olijven en karbonade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig