bewaar
Rucolastamppot met zwarte olijven en karbonade
Rucolastamppot met zwarte olijven en karbonade
bewaar

Rucolastamppot met zwarte olijven en karbonade

35 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kilo

kruimige aardappels

zout

1 potje

zwarte olijven zonder pit

2 zakje

rucola

4

haaskarbonades

(versgemalen) zwarte peper

5 eetlepels

Italiaanse roerbakolie & kruiden

1 zakje

geraspte Parrano

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Knoflook pellen en snipperen. Olijven afgieten en fijn hakken. Rucola grof snijden. Karbonades met peper en zout bestrooien. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin karbonades op matig vuur in ca. 5 minuten per kant bruinbakken. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met rest van olie tot puree stampen. Knoflook, olijven, rucola en kaas door puree scheppen. Eventueel nog wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuïg te maken. Op smaak brengen met zout en peper. Karbonades op of naast stamppot leggen.