bewaar
Rucolastamppot met mosterdkarbonades
Rucolastamppot met mosterdkarbonades
bewaar

Rucolastamppot met mosterdkarbonades

40 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

1½ kg

kruimige aardappels

1 eetlepel

mosterd

4 eetlepels

olijfolie

4

schouderkarbonades

3 zakken

rucola

200 ml

melk

½ zakje

geraspte belegen kaas

nootmuskaat

Aan de slag

Aardappels in flinke bodem water met wat zout in 20-25 min. gaarkoken. Mosterd mengen met 2 el olie en zout en peper naar smaak. Karbonades rondom met mosterdolie bestrijken en smaak 5 min. laten intrekken. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en karbonades in 10-12 min. gaarroosteren of -braden, regelmatig keren. Rucola grof scheuren. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Melk (in magnetron) verwarmen. Rest van olie door puree roeren en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Kaas erdoor doen en puree nog even zachtjes verwarmen, al roerend, tot kaas gaat smelten. Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Rucola in porties door puree scheppen en iets laten slinken. Rucolastamppot in vier diepe borden scheppen en karbonades erop leggen.