Spi­na­zie­stamp­pot­je met mos­terd­kar­bo­na­des

(44) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in 20-25 min. met een beetje zout gaar. Giet ze af, maar houd 2 soeplepels kookvocht van de aardappelen achter. Snijd de karbonades aan de zijkant in met een scherp mes. Vouw de karbonades open en leg er een kwart van de appelpartjes tussen, bestrijk die steeds met 1 el grove mosterd. Vouw de karbonades weer dicht en maak het vlees met een cocktailprikker vast. Wrijf het vlees in met zout en (versgemalen) peper. Verhit 2 el olie in een antiaanbakpan, bak de karbonades op hoog vuur aan weerszijdenbruin en laat ze daarna op middelhoog vuur in 15 min. doorgaren. Stamp (met een pureestamper) de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en 4 el olijfolie en 1 el mosterd tot puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.