bewaar
Spinaziestamppotje met mosterdkarbonades
Spinaziestamppotje met mosterdkarbonades
bewaar

Spinaziestamppotje met mosterdkarbonades

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappelen

2 x 2

ribkarbonades

1

zure appel

5 el

grove mosterd

6 el

olijfolie

1 zak

spinazie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

Kook de aardappelen in 20-25 min. met een beetje zout gaar. Giet ze af, maar houd 2 soeplepels kookvocht van de aardappelen achter. Snijd de karbonades aan de zijkant in met een scherp mes. Vouw de karbonades open en leg er een kwart van de appelpartjes tussen, bestrijk die steeds met 1 el grove mosterd. Vouw de karbonades weer dicht en maak het vlees met een cocktailprikker vast. Wrijf het vlees in met zout en (versgemalen) peper. Verhit 2 el olie in een antiaanbakpan, bak de karbonades op hoog vuur aan weerszijdenbruin en laat ze daarna op middelhoog vuur in 15 min. doorgaren. Stamp (met een pureestamper) de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en 4 el olijfolie en 1 el mosterd tot puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de puree.