bewaar
Spinazie-mosterdstamppot met slavinken
Spinazie-mosterdstamppot met slavinken
bewaar

Spinazie-mosterdstamppot met slavinken

Is het stamppotweer? Stap eens af van de klassiekers en probeer deze variant met spinazie.

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappel

2 tenen

knoflook

2

sjalotjes

2 el

ongezouten roomboter

4

slavinken

1 dl

water

600 g

verse spinazie

250 ml

zure room

3 el

grove Zaanse mosterd

Is het stamppotweer? Stap eens af van de klassiekers en probeer deze variant met spinazie.

Aan de slag

1

Schil de aardappels, snijd in stukjes en was ze. Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout afgedekt in 20 min. gaar. Pel en snipper intussen de knoflook en sjalotjes.

2

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de slavinken op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook en sjalotjes ca. 1 min. zacht. Blus af met het water.

3

Houd een handvol spinazie achter. Roerbak de rest in 3-4 min. tot de groente is geslonken. Giet de aardappelen af en vang een deel van de kookvocht op. Stamp de aardappelen in een met zure room en mosterd tot puree.

4

Roer het spinaziemengsel en de achtergehouden spinazie door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de slavinken bovenop de stamppot. Schenk de jus in de kuiltjes.