bewaar
Groentesoep met basilicumsaus
Groentesoep met basilicumsaus
bewaar

Groentesoep met basilicumsaus

1 uur 5 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

gepelde tomaten

100 g

haricots verts

1

prei

4

worteltjes

1

courgette

1 middelgrote

aardappel

3 teentjes

knoflook

zout en versgemalen peper

15 g

verse basilicum

100 g

versgeraspte Parmezaanse kaas

4 el

olijfolie

1 potje

witte bonen

50 g

elleboogjesmacaroni

2

vleesbouillontabletten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Tomaten in kleine stukjes snijden en in zeef laten uitlekken. Haricots verts wassen en in kleine stukjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Worteltjes en courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. 1 Teentje in plakjes snijden. In soeppan 1 1/2 liter water met haricots verts, prei, wortel, courgette, aardappel en plakjes knoflook aan de kook brengen. Zout en peper toevoegen. Groenten ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Intussen rest van knoflook in stukjes snijden. Basilicum fijn knippen. In keukenmachine knoflook, basilicum, helft van tomaat en 3 el kaas pureren. Rest van tomaat en olie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper (= pistou).

2

Witte bonen in zeef afgieten. Bonen en macaroni door soep roeren. Soep nog ca. 15 minuten zachtjes koken. Bouillontabletten erdoor roeren en laten oplossen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af 1/3 deel van pistou door soep roeren. Soep met deksel op pan ca. 5 minuten laten staan. Serveren met rest van pistou en geraspte kaas. Lekker met gegrild brood, bedruppeld met olijfolie.