bewaar
Pizzahapjes
Pizzahapjes
bewaar

Pizzahapjes

Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
104waarderingen

Ingrediënten

24 porties

250 g

mozzarella

75 g

hamblokjes

4 el

diepvries tuinerwten

1 mespunt

witte peper

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

15 g

verse basilicum

2

uien

1

rode peper

75 g

geraspte jonge kaas

2 blikken

sardines in olijfolie

12

zwarte olijven zonder pit

2 takjes

verse oregano

8

geroosterde rode paprika's in pot

16 plakjes

Spianata Romana (salami)

680 g

super croissantdeeg

690 ml

gekruide tomatensaus

50 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Beleg A: Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes. Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.

3

Beleg B: Snijd de uien in ringen. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Leg de geraspte kaas klaar. Halveer de sardines en verwijder de graten. Snijd de olijven in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes oregano.

4

Beleg C: Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen. Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken. Leg de spinata romana klaar.

5

Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes. Bestreek het deeg met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart. Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant. Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.