bewaar
Gevulde wijnbladeren
Gevulde wijnbladeren
bewaar

Gevulde wijnbladeren

Met lamsgehakt en rijst. Een bijzonder borrelhapje

1 uur 20 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

30

wijnbladeren op zout water

30 g

verse peterselie

15 g

verse basilicum

1

ui

250 g

lamsgehakt

75 g

witte snelkookrijst

1 teen

knoflook

3 el

citroensap

3 el

traditionele olijfolie

1

groentebouillontablet

Met lamsgehakt en rijst. Een bijzonder borrelhapje

Aan de slag

1

Maak de wijnbladeren voorzichtig van elkaar los en leg in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. koken. Giet de blageren af en laat uitlekken.

2

Hak de peterselie en de basilicum fijn. Pel en snipper de ui. Doe de gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in een kom. Pers de knoflook erboven uit en strooi zout erover. Meng door elkaar en breng op smaak met peper.

3

Leg het wijnblad met de nerf naar boven op het werkblad. Leg 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel in de breedte op het blad. Rol vanaf de onderkant van het blad 1 slag op, vouw de zijkanten om de vullung heen naar binnen en rol het blad verder op. Leg het rolletje in de pan met de naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.

4

Schenk het citroensap en de olie over de rolletjes. Voeg zoveel water toe dat de rolletjes net eonder water staan, verkruimel het bouillontablet erboven. Leg een hittebestendig bord op de rolletjes en druk iets aan.

5

Kook de rolletjes op laag vuur in ca. 30 min. gaar. Laat het kookvocht (iets) afkoelen. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud.