bewaar
Gevulde courgette met kwarkdressing
Gevulde courgette met kwarkdressing
bewaar

Gevulde courgette met kwarkdressing

Dit frisse groentegerecht met gehakt kun je ook de allerkleinsten makkelijk voorzetten.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

½ tl

verse oregano

3 tenen

knoflook

300 g

half-om-halfgehakt

300 g

witte snelkookrijst

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

250 g

magere kwark

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Dit frisse groentegerecht met gehakt kun je ook de allerkleinsten makkelijk voorzetten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Kneed de oregano en de knoflook door het gehakt. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Bestrooi de courgettehelften met (versgemalen) peper en zout en verdeel het gehakt over de holtes. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en bak ze in de oven in 20 min. goudbruin en gaar.

3

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met het fijngesneden courgettevruchtvlees bruin en gaar.

4

Schep het ui-courgettemengsel door de rijst. Breng de kwark op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer de courgettes met de rijst en de kwark er apart bij.