bewaar
Amandelspijspeertjes
Amandelspijspeertjes
bewaar

Amandelspijspeertjes

45 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

250 g

blanke amandelen

280 g

poedersuiker

1 el

Cointreau (of andere sinaasappellikeur)

2½ el

Metaxa (of vieux)

20

kruidnagels

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • keukenmachine

  • plasticfolie

Aan de slag

1

(Moet een dag van tevoren): Amandelen in keukenmachine poederfijn malen. Amandelpoeder in metalen kom doen. Toevoegen: 250 g poedersuiker, 1 a 2 el water, Cointreau en Metaxa. Goed door elkaar mengen tot egaal, samenhangend mengsel. Amandelpasta tot bal vormen en in plasticfolie wikkelen. In koelkast een dag laten rusten.

2

Telkens 1 tl amandelpasta van bal scheppen en daarvan klein peertje vormen; rest verpakt bewaren. Kruidnagels als steeltjes in peertjes steken. Peertjes uitspreiden op schone theedoek en rest van poedersuiker erover zeven. Peertjes halverwege keren. Tot gebruik in goed sluitende doos of trommel bewaren.

tip

algemeenOok lekker als snoeperij.