bewaar
Kruidige perziksoep
Kruidige perziksoep
bewaar

Kruidige perziksoep

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 rijpe

perziken

2

laurierblaadjes

1

kaneelstokje

2

kruidnagels

400 ml

sinaasappelsap

400 ml

zoete witte wijn

4 eetlepels

sinaasappellikeur

1 zakje

vanillesuiker

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Perziken ontvellen, pit verwijderen en vruchtvlees in parten snijden. Partjes met laurierblad, kaneelstokje en kruidnagel in pan doen. Sinaasappelsap en witte wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en nog 10 min. zachtjes laten koken. Kruiden uit pan nemen en perziken met staafmixer pureren. Likeur erdoor roeren en perziksoep laten afkoelen. Koude soep afgedekt in koelkast door en door koud laten worden.

2

Vanillesuiker door crème fraîche roeren. Soep over vier diepe borden verdelen. In midden van elk bord een volle eetlepel vanillecrème scheppen.

algemeenPerziken en nectarines ontvellen is eenvoudig: kruis de onderkant van de vruchten in en trek het vel er met de punt van een scherp mesje af. Dompel minder rijpe vruchten eerst enkele tellen in kokend water, dan laat het vel makkelijker los.