Kruidige perziksoep

nagerecht
4 personen
3
11
Advertentie
Ingrediënten
- 6 rijpe perziken
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 400 ml sinaasappelsap
- 400 ml zoete witte wijn
- 4 eetlepels sinaasappellikeur (Gall&Gall)
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml crème fraîche
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Perziken ontvellen, pit verwijderen en vruchtvlees in parten snijden. Partjes met laurierblad, kaneelstokje en kruidnagel in pan doen. Sinaasappelsap en witte wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en nog 10 min. zachtjes laten koken. Kruiden uit pan nemen en perziken met staafmixer pureren. Likeur erdoor roeren en perziksoep laten afkoelen. Koude soep afgedekt in koelkast door en door koud laten worden.
- Vanillesuiker door crème fraîche roeren. Soep over vier diepe borden verdelen. In midden van elk bord een volle eetlepel vanillecrème scheppen.
Tip:
Perziken en nectarines ontvellen is eenvoudig: kruis de onderkant van de vruchten in en trek het vel er met de punt van een scherp mesje af. Dompel minder rijpe vruchten eerst enkele tellen in kokend water, dan laat het vel makkelijker los.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 30 g
- vet 11 g